vineri, 12 august 2022

Relațiile semnificative de cuplu

 Tu recunoști locul tău în sistemele din care faci parte,?


Wow! Poate că asta sună ciudat, dar toți facem parte din mai multe sisteme: familial, profesional, al comunității și societății, al planetei.

În același timp avem mai multe roluri. Ești fiică, ești soție, ești mamă, ești medic/profesor, trainer/ coach.

Rolul este ceea ce se așteaptă ceilalți de la noi. Ce așteaptă să facem. Când nu te comporți adecvat rolului și poziției pe care o ocupi de drept, ai probleme în viața de zi cu zi.

Hai să vedem cum se petrece treaba asta în practică. Cele mai multe probleme oamenii le au în relațiile semnificative de cuplu, de familie și la locul de muncă. Aceste sectoare ale vieții dor cel mai tare.

În cuplu când o femeie nu se comportă conform rolului ei de femeie, ci ocupă un rol masculin, va avea probleme. Nu se va înțelege cu niciun bărbat pentru că nu își respectă sieși poziția și nu îi respectă lui poziția.



La fel când o femeie nu își respectă rolul ei de mamă și devine prietena copilului ei sau se comportă ea însăși ca un copil, va întâmpina dificultăți în relația cu copilul și în viața ei în general pentru că petrece prea mult timp în energia de copil.

Când un bărbat nu își ocupă rolul masculin în relația de cuplu, în familie, în viață, nu va fi respectat ca un bărbat, ci va fi văzut ca un prieten.

Când un bărbat nu ocupă rolul de tată - figura paternă, ci devine prietenul copilului, el devine mult prea permisiv și transmite mai degrabă un model feminin neștiind să mai pună limite și să traseze reguli clare care sunt respectate.

Rolurile și pozițiile pe care le ocupăm în viață sunt importante pentru că ele ne pun în energia adecvată și ne ajută să avem succes în ariile vizate.

Tu ești unul singur, dar acționezi din mai multe roluri și ocupi mai multe poziții.

Poate primul născut în familia ta și meriți să fii tratat ca atare. Poate ești al doilea născut la părinții tăi și meriți să fii tratat ca atare. Sunt beneficii în ambele poziții.

Când nu ne ocupăm rolul și poziția de drept o facem din traumă. Femeia care suferă o traumă emoțională se va comporta fie ca un bărbat, fie ca un copil. Bărbatul care nu este în rol masculin, încă nu și-a vindecat copilul interior și relația cu tatăl.

Cheia este în vindecare copilului interior.

Când îți acuzi părinții că nu au fost așa cum ți-ai fi dorit tu să fie, trăiești în traumă și suferi.

Părinții nu îi iertăm, ci îi acceptăm.
Ei au fost înaintea noastră.
Ei sunt mari. Noi suntem mici în raport cu ei.

Ei ne-au dăruit viața. Datorită părinților și datorită mai ales mamei noastre care ne-a purtat 9 luni în corpul ei noi trăim. Dacă mama nu decidea să păstreze sarcina, noi astăzi nu existam. Datorită mamei tale ai viața. Prin ea, cu ajutorul ei și prin deciziile ei ai venit și trăiești.

Nu am inventat noi legile firii. Ele există dintotdeauna. Când le respecți te miști cu valul și îți este totul ușor prin viață. Integrezi lecțiile, crești, prosperi, ești fericit. Când te împotrivești, te doare.

Copilul tău interior suferă pentru că are nevoie de părintele tău interior, nu de părinții tăi biologici.
Față de părinți putem simți doar recunoștință pentru ceea ce ne-au dăruit - chiar dacă au fost și lucruri pe care noi le-am perceput fiind greșite. Ei au întâietate pentru că au fost înaintea noastră.

Astăzi tu poți să îți croiești o viață nouă.
Tu ești părintele tău și toată viața ai acest părinte în interiorul tău. Este părintele divin, Tatăl ceresc la care toți avem acces. Așa cum exista Mama Pământ care ne hrănește și ne vindecă în conexiune cu ea, tot așa avem și Tatăl Ceresc care ne susține.

Copilul tău interior poate fi vindecat. Tu poți să faci asta. Eu te pot învăța, dacă îmi dai voie, cum anume te poți conecta cu copilul, cum să privești experiențele din viața ta, cum să le integrezi astfel încât să elimini suferința și să te conectezi cu iubirea divină din sufletul tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu